Vår historie - Hjelle

Vår historie

Vi skriver nye kapitler hver dag. Men noen dager åpner vi boken bare for å lese et gammelt kapittel – igjen. Dette er vår historie, vår arv. Noen er noveller om handling; noen er lange romaner med eventyr. Og noen av hovedpersonene var som superhelter. Drevet av lidenskap, stolthet, mot og ydmykhet.

De første kapitlene ble skrevet allerede i 1940. Livet langs den langstrakte norske kysten var tøft. Mellom dype fjorder og majestetiske fjell begynte bøndene i den lille landsbyen Sykkylven å bygge møbler i fjøs eller kjellere for å sikre sitt eget levebrød. De var hverdagshelter. Min bestefar, Lars Karl Hjelle, var en av disse pionerene. Det opprinnelige ønsket om å skape flere arbeidsplasser førte til at Lars Karl startet opp sin egen møbelfabrikk i 1940 og grunnla LK Hjelle.

Vi er fortellere, og hovedingrediensene i alle historiene våre er form, kvalitet og komfort. Vi kaller dem gjerne våre hovedkapitler, og de er laget for å vare i generasjoner framover. Høy kvalitet og komfort var avgjørende for den første generasjonen, og det er fortsatt en av de viktigste delene av vår arv.

Målet vårt er å skape vakre, tidløse skandinaviske møbler. Å være en norsk familiebedrift som produserer møbler til et internasjonalt marked krever mot. Vårt tette samarbeid med både unge norske og internasjonale designere har gjort Hjelle kjent for innovativ møbeldesign.

Selv om vi fortsetter eventyret vårt og prøver å fortelle nye historier, er vi stolte av å si at møblene våre fremdeles er laget på vår egen fabrikk i Sykkylven, Norge. Dette er et kapittel vi ikke vil skrive på nytt. Vi er overbevist om at det bare er på denne måten vi kan lage og designe møbler som vil vare i generasjoner framover – i form, kvalitet og komfort.

Vi er drevet av lidenskap og stolthet til å fortsette arven vår som et tredjegenerasjons selskap. Og historien vår handler fortsatt om hverdagshelter. Akkurat som i de siste 80 årene.

 

Dag Hjelle
Medeier og 
tredje generasjon