Den Norske Opera & Ballett - Hjelle

Den Norske Opera & Ballett

Oslo Opera ønsket å tilby sine gjester flere sitteplasser i barområdene og ved salsinngangene på balkongene. Snøhetta, som har hatt ansvar for utforming av det totale interiøret i Operaen, fikk nå oppgaven å formgi en serie sofaer, puffer og bord.

For Snøhetta var det viktig at den nye serien fikk en tydelig sammenheng til det øvrige interiøret og en modulsofa med to speilvendte puffer ble svaret. Sittemøblene kan settes sammen i ulike konstellasjoner som kan tilpasses behovet ved ulike arrangement. Snøhetta ønsket en norsk produsent og norske tekstiler og Hjelle fikk ansvaret for å produsere og levere sittemøblene.

Sted: Den Norske Opera & Ballett, Oslo

Produkt: Hjelle X Snøhetta, spesiallaget

Forhandler: Senab Eikeland

Interiørarkitekt: Snøhetta

Foto: Pernille Münster

«Vi setter stor pris på at Den Norske Opera og Snøhetta valgte en norsk produsent til dette oppdraget. Dette er et helt spesielt prosjekt der unike møbler er tegnet for å passe til arkitekturen. Det ble stilt høye krav til både varighet og utførelse. Vi skulle ønske at flere utbyggere og arkitekter benyttet seg av kompetansen som finnes hos våre produktutviklere. Det er slik vi kan styrke norsk produksjon, og skape nye arbeidsplasser.»

– Dag Hjelle

Tekstilet Redal fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk med en finstemt fargeskala, falt naturlig inn i paletten på balkongene. Som en detalj og forsmak på den oransje fløyelen man finner i stolene i salen innenfor, er det lagt inn et kontrasterende tekstil i oransje fra Remix-serien til Kvadrat, i søm-detaljene på sofaer og puffer.

Kampen Mekaniske produserte runde bord i brunlakkert massiv aluminium som et visuelt ekko til foaje-møblene de tidligere produserte til Operaen.